Parolan Eräveikot

Heti sivuille saapuessa on selvää, että kyseessä on partiolippukunta. Sivuston värimaailma on partiomainen. Grafiikan kuvien tekninen laatu on huono: oikean yläkulman partiologo on pahasti pikselöitynyt ja ”Parolan eräveikot”-teksti ja etusivulla sen alla oleva kuva ovat sumeita. Myös osa kuvituskuvista on pakattu liian voimakkaasti. Ulkoasun yksityiskohdissa on muutakin hiomista: ryhmävalikon linkkien käyttäytyminen on epäjohdonmukaista, kun hiiren vie niiden päälle. Ryhmävalikossa on käytetty mukavasti ikäkausien värejä.

Valikko ja footer on toteutettu kuvilla, joissa on tekstiä, vaikka ne olisi voinut toteuttaa tavallisena tekstinä. Kuville ei ole määritelty vaihtoehtoisia tekstejä (alt-tekstit), joten tekstipohjaisella selaimella ei etusivua pitemmälle ole asiaa, puhumattakaan näkövammaisten käyttämistä puheselaimista.

Asettelut ovat pääosin loogiset, mutta marginaalit ja kappalevälit eivät pysy vakiona. Tämä ei saa aikaan huoliteltua vaikutelmaa. Lisäksi ryhmävalikko ei näy kuin etusivulla ja ryhmien sivuilla. Päävalikkoon voisi lisätä ryhmät-linkin, jonka alla ryhmäsivut voisivat olla ja joiden alla ryhmävalikko näkyisi.

Tekstin koko on erittäin hyvä, mutta riviväli voisi olla hiukan suurempi. Teksti on lähes virheetöntä ja selkeää, mutta ajoittain esiintyy puhekielisyyksiä ja epäloogisuuksia. Kappaleet ovat lyhyitä ja helppolukuisia. Sivuja päivitetään harvoin.

Sivuilla on varsin vähän tietoa lippukunnasta ja partiotoiminnasta ei lainkaan. Sivuilla on kuitenkin linkki Suomen Partiolaisten nettisivuille. Lippukunnan tunnuksista ei löydy tietoa tai kuvia, lukuun ottamatta vasemmassa yläkulmassa olevaa lippua. Sivustolla on hyvin linkkejä muille partioaiheisille sivustoille ja ne on myös kuvitettu.

Yhteystiedot-sivun paikka keskellä valikkoa ei liene se kaikkein loogisin. Henkilöiden kuvien laittaminen sivuille herättää varmasti vanhemmissa luottamusta, mutta osa kuvista puuttuu ja niiden tekninen laatu ja tyyli vaihtelee. Myös Yhteystiedot-sivun asettelut ovat sekavat. Sivustolla ei ole varsinaista ”Liity partioon”-sivua, mutta liittymisestä on tietoa Toiminta-sivulla. Ilmaisu ”Aiempi partiotausta ei ole välttämätön…” kuulostaa siltä, ettei sellaisia aikuisia, jotka eivät ole ennen olleet partiossa, haluta oikeasti mukaan.

Sivustolla ei ole varsinaista tapahtumakalenteria, vaikka muutama tuleva tapahtuma onkin näkyvissä etusivulla. Näistä ei kuitenkaan ole kerrottu muuta kuin nimi ja aika. Jokaisella ryhmällä on oma toimintasuunnitelmansa, mikä on erittäin hyvä idea. Hiukan häiritsevää kuitenkin on, ettei niillä ole yhteistä formaattia: osassa kerrotaan vain omat tapahtumat ja osassa myös lippukunnan yhteiset tapahtumat.

Sivustolla on kuvagalleria, joka on kuitenkin hankalasti erillään varsinaisesta sivustosta. Galleria aukeaa uuteen ikkunaan, varoittamatta ja suoraan valikosta. Galleriassa on runsaasti kuvia hyvällä laadulla. Suurimmassa osassa kuvia on myös kuvatekstit. Galleriat eivät ole kronologisessa järjestyksessä, mikä hankaloittaa kuvien selailua.

Etusivun linkki itseensä ei toimi.

Vanhat sivut löytyvät edelleen hakukonetuloksista. Vaikka niillä onkin linkki uusille, olisi vanhojen poistaminen silti hyvä idea.

Tulokset

Kymmenen parasta lippukuntasivustoa
Sija Lippukunta Yleisö-
äänet
Yleisö-
pisteet
Raadin
pisteet
Yhteis-
pisteet
Arvostelu
1. Kalevan Karhut 3 6,0 36,75 42,75 Lue arvostelu
2. Parolan Eräveikot 14 10,0 26,5 36,5 Lue arvostelu
3. Littoisten Pirtapiiat 8 8,0 27,7 35,7 Lue arvostelu
4. Aarnivalkeat 0 2,0 33,25 35,25 Lue arvostelu
5. Sinivuoren Tytöt 0 2,0 27,5 29,5 Lue arvostelu
6. Tapiolan Metsänkävijät 1 4,0 24,4 28,4 Lue arvostelu
7. Aviapartio 0 2,0 22,45 24,45 Lue arvostelu