Siirry: Sisältö | Uutisiin

Vartiovuoren Tytöt

Vuonna 2000 sivukisan voittanut VarTy:n sivusto ei ole vuosien saatossa huonontunt vaikka tekniikka trendeineen onkin mennyt eteenpäin. Sivujen navigointi on toimiva ja helppokäyttöinen. Sivukartta opastaa laajarakenteisen sivuston uumeniin eksyneitä. Lisäapua sivuilla suunnistamiseen saisi lisäämällä sivuille leivänmurut ja muuttamalla URL-osoitteet selkokielisiksi kuvaamaan sijaintia sivustolla.

Näidenkin sivujen päivitystahti ja ajankohtaisuus on kunnossa. Etusivulle on poimittu kätevästi uusimmat uutiset ja ajankohtaisimmat tapahtumat. Tärkeimmät yhteystiedot löytyvät helposti omalta sivultaan ja hauskaa ja hyödyllistä lisätietoa saa johtajien henkilökohtaisilta esittelysivuilta. Tapahtumakalenteri nostaa kätevästi kuluvan kuukauden tapahtumat heti saataville. Tapahtumien arkistointi toimii ja löytyypä kalenterista muutama merkintä jo ensi vuoden puolellekin.

Lippukunnan tunnus on hyvin esillä sivun vasemmassa yläreunassa. Muuten etusivun palstajako on sekava ja tietoa tuntuu löytyvän sieltä sun täältä. Lisäksi etusivulla oleva flash-diaesitys vaihtuvine kuvineen vie turhaan huomion tärkeiltä uutisilta. Tunnuksen lisäksi sivuilla on esitelty hyvin Vartiovuoren omat ansiomerkit. Tuomaristo jäi tälläkin sivustolla kaipaamaan kuvia huivista sekä lipusta vaikka niitä näkeekin ihan livenä ilahduttavan usein.

Sivuihin integroitu perinteinen galleria on kohtuullisen toimiva tapaus, jonne on jaksettu lisätä kuvatekstejäkin kuviin. Pari vanhaa yli 1600 pikselin levyistä kuvaa on eksynyt muuten nettikäyttöön optimoitujen kuvien joukkoon. Lisäksi PTO-kansio on jostain kumman syystä tyhjillään.

Syystä tai toisesta sivuilla on linkki myös tyttöjen julkiseen galleriaan Googlen Picasaweb-palvelussa. Toki Picasaweb on teknisiltä ominaisuuksiltaan monin paikoin parempi integroituun versioon verrattuna, mutta ulkopuolista kuvagalleriaa ei pysty oikein integroimaan muuhun sivustoon mitenkään, joten yhtenäisyys kärsii. Picasaweb-palveluun ei saa lisättyä edes linkkiä lippukunnan pääsivulle, mikä on suuri puute käytettävyydessä.

Värimaailma on valju ja tylsä kaikessa valkoisuudessaan ja sivusto lisää väriä. Toisaalta kokousaikataulun kirkuvan väriset sininen ja punainen eivät ole tuomariston mielestä sitä kaivattua värikkyyttä.

Teknisesti sivut ovat semanttisesti kunnossa sekä HTML:llä ja CSS-taitolla toteutetut, ainoa suurempi tekninen puute on jo aiemmin mainitut selkokieliset URL-osoitteet. Hyvästä ja ytimekäs domain on helppo muistaa ja johtajiston yhtenäiset domain-päätteiset sähköpostiosoitteet helpottavat yhteydenottoa.

Kymmenen parasta sivustoa

Kymmenen parasta lippukuntasivustoa
SijaLippukuntaYleisö-
äänet
Yleisö-
pisteet
Raadin
pisteet
Yhteis-
pisteet
Arvostelu
1. Korven Vaeltajat 29 8 43.15 51.15 Lue arvostelu
2. Jeanne d'Arc 48 10 38.95 48.95 Lue arvostelu
3. Kurikan Korvenkävijät 10 2 38.70 40.70 Lue arvostelu
4. Kuoreveden Kotkat 11 4 35.90 39.90 Lue arvostelu
5. Kalevan Karhut 9 0 39.20 39.20 Lue arvostelu
6. Vartiovuoren Tytöt 6 0 38.75 38.75 Lue arvostelu
7. Oulun Valppaat 12 6 30.50 36.50 Lue arvostelu
8. Turun Sinikotkat 0 0 36.00 36.00 Lue arvostelu
9. Susiveikot 2 0 35.40 35.40 Lue arvostelu
10. Maahiset 2 0 34.50 34.50 Lue arvostelu

Aikataulu

2.11.Ilmoittautuminen päättyy.
3.11.Äänestys alkaa.
30.11.Äänestys päättyy.
6.12.Tulokset julkistetaan.

Järjestäjä

Kilpailun järjestää tänä vuonna helsinkiläinen lippukunta Vartiovuoren Pojat ry. Kysymyksiä, palautetta ja kommentteja kisasivuista voi lähettää osoitteeseen sivukisa08@varpo.fi.

Kilpailua tukemassa

Künzi eräkeitinFiskars bannerRetki-lehti bannerOpaMuurikka