Siirry: Sisältö | Uutisiin

Turun Sinikotkat

Turun Sinikotkien sivuston navigaatio on perinteiseen tapaan sivun vasemmassa reunassa kahdessa tasossa. Leivänmurut löytyvät luonnollisesta paikasta sisällön yläreunasta. Myös hakutoiminto sivukarttoineen löytyy sivuilta. Tuomariston mielestä luonnollisempi paikka hakupalkille ja sivukartalle olisi vasemmalla, navigaation yhteystiedot-linkin alapuolella. Myös ylätunnisteen lippukuntatunnuksen voisi siirtää vasemmalle, koska oikealla puolella se jää usein huomion ulkopuolelle, varsinkin jos selaimen ikkuna on leveä.

Sivuston alatunnisteesta näkee kätevästi yhdellä silmäyksellä sivuston viimeisimmän päivityskerran. Tuoreimmat uutiset ja lähiajan tapahtumat näkee selkeästi jo heti etusivulta. Tapahtumakalenteri on yksi kilpailun mallikkaimmista. Kalenteri osaa suodattaa oletuksena menneet tapahtumat piiloon ja parilla hiiren klikkauksella kaikki menneet tapahtumat saa näkyviin vuosittain. Kalenterista löytyy myös muutama merkintä vuodelle 2009.

Tärkeimmät yhteystiedot löytyvät keskitetysti omalta sivultaan. Tuomaristo jäi kaipaamaan kuvia toimintaa pyörittävistä johtajista sekä domainin mukaisia sähköpostiosoitteita kaikille toimihenkilöille. Varsinaista kokousaikataulua ei sivustolta löydy, vaan kokousajat täytyy kaivaa toimintaryhmien omilta sivuilta.

Sivusto on melko partiomainen, lukeehan yläbannerissa partiopoikalippukunta. Tuomaristo ei tosin löytänyt kuvia lippukunnan huivista tai lipusta. Suurempi, hieman sahalaitainen versio lippukunnan tunnuksesta löytyy yhteystietosivulta.

Kuvagalleria sijaitsee oman domainin alla, mutta siinä käytetään erillistä järjestelmää, joten galleria ei ole yhdenmukainen muun sivuston kanssa. Myös tästä galleriasta puuttuu paluulinkki varsinaiselle sivustolle. Kuvia on myös melko niukasti tämän vuoden puolelta. Kuvatekstit ovat mallikkaasti suuressa osassa kuvia.

Sivuston värimaailma on mukavan merihenkinen, joka sopii lippukunnalle hyvin. Typografia on selkeää ja luettavaa ja sitä pystyy halutessaan suurentamaan sivunavigaation linkkejä lukuun ottamatta. Kolmipalstainen taitto skaalautuu hyvin, mutta on hieman liian leveä kapeimmille näytöille. Suurilla laajakuvanäytöillä koko selainikkunan valtaava taitto levittää tekstisisältöä liiaksi ja lukemisesta tulee hidasta, kun katse ei saa seuraavan lauseen alusta kiinni.

Turun Sinikotkilla on taulukkotaitolla toteutetut itse koodatut nettisivut sijaitsevat omalla domainilla. Kehitettävää löytyy sivujen koodipuolelta. Kuville voisi lisätä vaihtoehtotekstejä, jotta koodista saisi validimpaa. Tyylimuotoilut kannattaisi erottaa erilliseen CSS-tyylitiedostoon.

Kymmenen parasta sivustoa

Kymmenen parasta lippukuntasivustoa
SijaLippukuntaYleisö-
äänet
Yleisö-
pisteet
Raadin
pisteet
Yhteis-
pisteet
Arvostelu
1. Korven Vaeltajat 29 8 43.15 51.15 Lue arvostelu
2. Jeanne d'Arc 48 10 38.95 48.95 Lue arvostelu
3. Kurikan Korvenkävijät 10 2 38.70 40.70 Lue arvostelu
4. Kuoreveden Kotkat 11 4 35.90 39.90 Lue arvostelu
5. Kalevan Karhut 9 0 39.20 39.20 Lue arvostelu
6. Vartiovuoren Tytöt 6 0 38.75 38.75 Lue arvostelu
7. Oulun Valppaat 12 6 30.50 36.50 Lue arvostelu
8. Turun Sinikotkat 0 0 36.00 36.00 Lue arvostelu
9. Susiveikot 2 0 35.40 35.40 Lue arvostelu
10. Maahiset 2 0 34.50 34.50 Lue arvostelu

Aikataulu

2.11.Ilmoittautuminen päättyy.
3.11.Äänestys alkaa.
30.11.Äänestys päättyy.
6.12.Tulokset julkistetaan.

Järjestäjä

Kilpailun järjestää tänä vuonna helsinkiläinen lippukunta Vartiovuoren Pojat ry. Kysymyksiä, palautetta ja kommentteja kisasivuista voi lähettää osoitteeseen sivukisa08@varpo.fi.

Kilpailua tukemassa

Künzi eräkeitinFiskars bannerRetki-lehti bannerOpaMuurikka