Siirry: Sisältö | Uutisiin

Kuoreveden Kotkat

Neljänneksi yltäneen KuKo:n staattiset kotisivut nousivat myös useamman pykälän yleisöäänien turvin. Sivusto vaikuttaa melko uudelta, joten uutis- ja kuva-arkistojen puuttumisen vielä tässä vaiheessa jotenkin ymmärtää. Kaikki tarpeellinen perustieto lippukunnasta on esillä sitäkin mallikkaammin.

Navigointi on yksinkertainen ja toimiva, tosin kun sivusto koostuu viidestä staattisesta sivusta, on selkeän navigaation toteuttaminen lasten leikkiä. Käytettävyyden ja saavutettavuuden kannalta sivuston kuvina toteutettu navigaatio ei toimi tekstipohjaisilla selaimilla ollenkaan, koska navigaatio-kuville ei ole määritetty vaihtoehtoisia alt-tekstejä. Sivukartan ja leivänmurujen puutteen huomaa vasta, kun sivuston puurakenne alkaa kasvaa.

Sivuston sisältö on ajan tasalla ja heti etusivulta löytyvät tapahtumakalenterit ja johtajien yhteystiedot ovat ainakin hyvin selkeästi esillä. Tosin etusivu kaipaisi myös lippukunta-sivun tapaista pientä tiivistelmää lippukunnan toiminnasta ja toiminta-alueesta. Tapahtumakalenteriin merkitty hyvin tapahtumia myös pitkälle ensi vuoden puolelle, tästä saisivat muutkin sivustot ottaa mallia. Toisaalta vanhojen tapahtumien ja uutisten arkistointia ei sivuilla ole toteutettu ollenkaan. Kokouskalenterikin löytyy, mutta se hukkuu hieman toimintaryhmien yhteystietojen alle. Sen kuten monen muunkin asian voisi siirtää sivuilla rohkeasti omaksi sivukseen ja linkittää asianomaisiin kohtiin.

Sivuston sisältö on sopivan partiomaista ja sivuista tulee selkeästi ilmi, että kyseessä on partiolippukunnan kotisivut. Yläbannerin lippukuntatunnuksen kotkat voisivat olla selkeämmin esillä ylätunnisteessa. Etusivun KuKo in English on mainio lisä sivuille, mutta koko yläbannerin kokoinen linkki kyseiselle sivulle on hieman hämäävää.

Kerrankin sivustolla löytyy selkeästi ja siististi kuva lippukunnan lipusta ja huivista! Tosin muita kuvia sivustolla ei ole kuin muutama, varsinaisesta kuvagalleriasta puhumattakaan. Muut sivuston sivut voisivat ottaa mallia e-Hämyn sivusta, jossa kuvia on käytetty hyvin tekstin kuvittamiseen ja piristämiseen. Toisaalta varsinkin e-Hämyn sivua vaivaa sen pituus. Pienet uutiset voisi siirtää omiksi sivuikseen ja linkittää e-Hämyn pääsivulta esimerkiksi kahdella palstalla pelkkä otsikko ja kuva varsinaiselle jutun sivulle. Lisäksi vanhimmat jutut voisi arkistoida omalle sivulleen.

Sivuston kolmipalstainen asettelu on selkeä ja toimiva. Värimaailma on liian epäyhtenäinen ja sekava. Ideana uusien ikäkausien värien käyttö on hyvä, mutta jos sen haluaa välttämättä toteuttaa, niin kannattaa valita yksi pääväri, jota käyttää muita enemmän yhtenäistämään sivuja. Mallia voi ottaa Suomen Partiolaisten sivuilta. Varsinkin kolon viikkokalenteri on liian räikeä ja ikäkausia kuvaavat värit eivät vastaa SP:n vastaavia. Tuomaristo luopuisi ainakin oikean palstan keltaisesta väristä kokonaan.

Tekniseltä puoleltaan Kuoreveden Kotkien sivut ovat taulukkotaittoiset lähes validoituvat HTML-sivut, joissa tyylitiedot ovat vanhanaikaisesti toteutettu suurimmaksi osin suoraan HTML:ään.  KuKo:lla ei ole omaa domainia, vaan sivut ovat Hämeen Partiolaisten tarjoamassa sivutilassa. Jos mahdollista, kannattaisi sivut muuttaa kokonaan oman domainin alle ja hankkia samalla lippukunnan johtajistolle domainin mukaiset yhtenäiset sähköpostiosoitteet.

Kymmenen parasta sivustoa

Kymmenen parasta lippukuntasivustoa
SijaLippukuntaYleisö-
äänet
Yleisö-
pisteet
Raadin
pisteet
Yhteis-
pisteet
Arvostelu
1. Korven Vaeltajat 29 8 43.15 51.15 Lue arvostelu
2. Jeanne d'Arc 48 10 38.95 48.95 Lue arvostelu
3. Kurikan Korvenkävijät 10 2 38.70 40.70 Lue arvostelu
4. Kuoreveden Kotkat 11 4 35.90 39.90 Lue arvostelu
5. Kalevan Karhut 9 0 39.20 39.20 Lue arvostelu
6. Vartiovuoren Tytöt 6 0 38.75 38.75 Lue arvostelu
7. Oulun Valppaat 12 6 30.50 36.50 Lue arvostelu
8. Turun Sinikotkat 0 0 36.00 36.00 Lue arvostelu
9. Susiveikot 2 0 35.40 35.40 Lue arvostelu
10. Maahiset 2 0 34.50 34.50 Lue arvostelu

Aikataulu

2.11.Ilmoittautuminen päättyy.
3.11.Äänestys alkaa.
30.11.Äänestys päättyy.
6.12.Tulokset julkistetaan.

Järjestäjä

Kilpailun järjestää tänä vuonna helsinkiläinen lippukunta Vartiovuoren Pojat ry. Kysymyksiä, palautetta ja kommentteja kisasivuista voi lähettää osoitteeseen sivukisa08@varpo.fi.

Kilpailua tukemassa

Künzi eräkeitinFiskars bannerRetki-lehti bannerOpaMuurikka