Kurikan Korvenkävijät

Yleisöäänien turvin kolmanneksi kiilanneen Kurikan Korvenkävijöiden sivut luottavat samantapaiseen navigaatioon kuin Jd’A:n sivut. Toki erojakin löytyy. Alasivut on piilotettu ylätason linkkien taakse, mikä on ihan hyvä ratkaisu, koska sivuston puurakenne on laajempi kuin kärkikaksikon sivuilla. Leivänmurut ja sivukartta löytyvät sivuilta ja niitä tuleekin käytettyä välillä, koska sisällönhallintajärjestelmän luomat automaattiset URL-osoitteet eivät anna minkäänlaista vihjettä siitä, missä päin sivustoa liikutaan.

Sivuilla on myös turhia yläsivuja, joihin voisi kirjoittaa jotain yleistä alustusta aiheista. Tällaisenaan sellaiset sivut, kuin ryhmät ja lippukunta ovat tylsiä ja turhauttavia, koska pääsisällössä toistetaan vain alemman tason navigaatiolinkit.

Sivuston päivitystahti on hyvää ja etusivulle nostetut tuoreimmat uutiset ja tapahtumat palvelevat hyvin lippukunnan jäseniä. Uutiset on arkistoitu tehokkaasti, tosin tälläkin sivulla arkisto kannattanee pilkkoa useampaan osaan uutismäärän kasvaessa. Toimintakalenteri on toteutettu mielenkiintoisesti Googlen kalenteri-integraatiolla. Kalenteri on varmasti kätevä apuväline menneiden ja tulevien tapahtumien kirjaamiseen ja seuraamiseen, kunhan sinne niitä tapahtumia lisätään. Koko ensi vuosi loistaa tämänkin sivuston kalenterissa tyhjillään.

Kolon yhteystiedot löytyvät sivulta kohtuullisen selkeästi tilat-linkin alta. Johtajiston yhteystietojen esittämistavassa on vielä parantamisen varaa. Ryhmät > Hallitus-sivulla kerrotaan johtajien sähköpostiosoitteiden olevan domainin mukaiset, mikä on hyvä asia. Tieto tosin on esitetty sen verta pienellä, että tuomariston testikäyttäjät eivät huomanneet seikkaa ensimmäisellä käyttökerralla. Muutenkin ystäväkirjamaisesti toteutettu hallituksen esittely on toki hauska, mutta varsinaista asiasisältöä sivulla on ainoastaan lippukunnanjohtajan puhelinnumeron verran. Tuomaristoa mietityttääkin, että riittääkö yhden puhelinnumeron tarjoaminen tiedonjanoisille vanhemmille ja uusille lippukunnan jäsenille.

Kokousaikataulua ei sivuilta löytynyt ja sudenpentujen sekalaumasta on tulossa lisätietoa pian. Etusivulla kerrotaan perustiedot lippukunnasta toiminta-alueen ja lippukunnan jäsenmäärän muodossa. Lippukunnan huivi pilkistää yläbannerin reunasta, onneksi huivi ja lippu sivulla on hieman tarkempi kuva huivista. Kuvaa lipusta ei näiltäkään sivuilta löydy.

Sivusto tekstisisällöt suorastaan huutavat kuvia tekstin sekaan sisältöä piristämään. Heti etusivulla on sijoitettu sivun alalaitaan kaksi partiomaista kuvaa, jotka jäävät huomatta ellei sivua selaa aivan alas asti. Samanlainen outo asettelu vaivaa myös esimerkiksi toiminta-sivua. Samalla kun tekstin sekaan ripottelee kuvia, niin yläbanneriin voisi lisätä lippukunnan tunnuksen huiveineen hieman selkeämmin näkyviin.

Kuvagalleria on integroitu sivustoon suoraan sisällönhallintajärjestelmän avulla. Sitä vaivaakin hienoinen töksähtävyys, koska kaikkia valikkoja ja toimintoja ei ole suomennettu. Lisäksi toiminnasta ei saa kovin aktiivista kuvaa, kun tuoreimmat kuvat on ehkä tämän vuoden puolella järjestetyistä siivoustalkoista. Kuvagalleriassa ei ole myöskään kuvatekstejä, joten suurin osa kuvista ei aukea ulkopuolisille.

Sivuston asettelu ja värimaailma on tuttua ja turvallista, selkeyden kääntöpuolena on hienoinen tylsyys. Tekstin fonttikoko saattaa olla osalle vierailijoista liian pientä. Tuomaristo totesi harmikseen, että fontilla on kiinteä koko, joten tekstin suurentaminen selaimen avulla ei onnistu. Muuten validit HTML-sivut on toteutettu kolmipalstaisella taulukkotaitolla. Keskipalstan leveyden takia sivut eivät välttämättä näy koko leveydeltään kapeissa nettiselaimen ikkunassa.

Kymmenen parasta sivustoa

Kymmenen parasta lippukuntasivustoa