Siirry: Sisältö | Uutisiin

Kalevan Karhut

Tuomariston arvioinneissa toiseksi sijoittunut sivusto menetti palkintosijat ääniharavoille. Kalevan Karhujen navigointi oli tämän vuoden kilpailun paras. Kaksitasoinen navigaatio on selkeä ja helppo käyttää. Sivuston laaja puurakenne on selattu hetkessä läpi monipuolisen navigaation ansiosta. Tosin alatason navigaatio on ehkä turhaan kahteen kertaan sivuilla sekä yläpalkissa että oikean laidan laatikossa.

Semanttisesti nimetyt URL-osoitteet kertovat myös selväkielisesti paikan sivustolla. Huonolla suuntavaistolla varustetuille selaajille on vielä tämän kaiken lisäksi tarjolla selkeillä paikoilla sijaitsevat leivänmurut, sivukartta ja sivuston hakutoiminto.

Päivitystiheys ja sivujen ajantasaisuus ovat myöskin ensiluokkaisia. Uutisarkistokin on monipuolinen ja siellä on varauduttu hyvin tulevaan arkistoimalla joka vuoden uutiset erillisille sivuille. Yhteystiedot kolosta on toteutettu toimivalla Googlen karttapalveluintegraatiolla. Johtajien yhteystiedot lippukunnan toimiston osoitteineen ja tiliyhteyksineen ovat yhden hiiren klikkauksen päässä etusivusta selkeästi esitettynä. Suurin osa johtajista on esitetty myös valokuvan voimin sivuilla, mikä antaa partiotoiminnalle konkreettiset kasvot.

Kuvagallerian puute on ainoa suurempi huomauttamisen arvoinen asia sivustolla. Muuten kuvia on käytetty sivuilla kohtalaisesti. Joka sivulle räätälöity yläkuva on piristävän erilainen, mutta runsastekstiset sivut kaipaisivat kuvia myös tekstin sekaan. Tuomaristo jäi myös kaipaamaan kuvaa lippukunnan huivista. Osa Lousun pääpirtti -sivulla olevista kuvista näkyy väärässä paikassa Firefox 3:lla.

Sivuston asettelu on selkeä ja toimiva, tosin oikealla puolella oleva sivunavigaatio on perinteisemmin vasemmassa reunassa. Värit ovat rauhalliset, mutta sivustoa vaivaa liika valkoisuus. Vihreä tai vaalean harmaa taustalla voisi ympäröidä muuten niin valkoisen värimaailman ja tuoda ryhdikkyyttä sivun ilmeeseen. Sivun fontin koko on kiinteä, joten sitä ei pysty halutessaan omalla selaimellaan suurentamaan tai pienentämään. Muuten typografia on selkeää ja helppolukuista.

HTML-nettisivut ovat validit ja semanttisesti oikeanlaiset. Sivuston metatiedot ovat kunnossa ja sivusto toimii hyvin tekstiselaimillakin, etusivun päävalikko vain toistuu etusivulla häiritsevästi. Graafisia selaimia käytettäessä tätä ongelmaa ei ole.

Kymmenen parasta sivustoa

Kymmenen parasta lippukuntasivustoa
SijaLippukuntaYleisö-
äänet
Yleisö-
pisteet
Raadin
pisteet
Yhteis-
pisteet
Arvostelu
1. Korven Vaeltajat 29 8 43.15 51.15 Lue arvostelu
2. Jeanne d'Arc 48 10 38.95 48.95 Lue arvostelu
3. Kurikan Korvenkävijät 10 2 38.70 40.70 Lue arvostelu
4. Kuoreveden Kotkat 11 4 35.90 39.90 Lue arvostelu
5. Kalevan Karhut 9 0 39.20 39.20 Lue arvostelu
6. Vartiovuoren Tytöt 6 0 38.75 38.75 Lue arvostelu
7. Oulun Valppaat 12 6 30.50 36.50 Lue arvostelu
8. Turun Sinikotkat 0 0 36.00 36.00 Lue arvostelu
9. Susiveikot 2 0 35.40 35.40 Lue arvostelu
10. Maahiset 2 0 34.50 34.50 Lue arvostelu

Aikataulu

2.11.Ilmoittautuminen päättyy.
3.11.Äänestys alkaa.
30.11.Äänestys päättyy.
6.12.Tulokset julkistetaan.

Järjestäjä

Kilpailun järjestää tänä vuonna helsinkiläinen lippukunta Vartiovuoren Pojat ry. Kysymyksiä, palautetta ja kommentteja kisasivuista voi lähettää osoitteeseen sivukisa08@varpo.fi.

Kilpailua tukemassa

Künzi eräkeitinFiskars bannerRetki-lehti bannerOpaMuurikka