Siirry: Sisältö | Uutisiin

Jeanne d'Arc

Toiseksi tulleen Jannen Nakkien sivujen navigaation on perinteinen toimivaksi havaittu listaus sivun vasemmassa reunassa. URL-osoitteet eivät ole aivan puhtaita ja selkokielisiä, mutta osoitepalkista saa kuitenkin selvän kuvan siitä, millä sivulla liikutaan. Tosin myös Jd’A:n kuten KoVa:n sivujen osoitteita voisi muuttaa loogisemmin sijainnin mukaisiksi. Nythän esimerkiksi toiminta-otsikon alle listatut tapahtumakalenteri, kämpät jne. eivät osoitteellisesti ole toiminnan alasivuja. Sivukarttaa tai leivänmuruja sivustolla ei ole.

Sivuston päivitystiheys on hyvää ja sivuilta löytyy paljon ajankohtaisia uutisia ja tapahtumia. Tapahtumakalenteri nostaa oivallisesti kuluvan kuukauden tapahtumat automaattisesti näkyville. Menneet tapahtumat on arkistoitu mallikkaasti. Kunhan uutiset sivulla olevien uutisten määrä tuplaantuu, kannattaa sinnekin ottaa käyttää samanlainen arkisto. Tosin tuoreimmat ja tärkeimmät uutiset on nostettu hyvin etusivulle.

Johtajien yhteystiedot on esitetty selkeästi kuvan, puhelinnumeron ja sähköpostiosoitteen kera. Tälläkin sivulla domainin mukaiset sähköpostiosoitteet olisivat kaivattu parannus. Kokousaikataulua ei sivuilta löytynyt.

Sisältö on hyvin partiomaista ja kuvat ovat erittäin näyttäviä. Heti etusivulla löytyy hyvä tiivistys toiminnasta ja alueesta. Lippukunnan vakiokäyttäjille tarjotaan tärkeimmät uutiset ja päivitykset heti etusivulla. Pähkinänkuori-sivu on selkeä ja se tarjoaa ytimekkäästi kaikki perustiedot lippukunnasta huutoa ja huivia myöten. Samalle sivulle olisi vielä sopinut kuva lipusta, josta ei löytynyt yhtään tarkkaa kuvaa koko sivustolta.

Sivuston valokuvat ovat kilpailun parhaimmasta päästä. Valokuvia on käytetty esimerkillisesti myös tekstisisältöjen kuvittamiseenkin ja ne tukevat sivuston partiomaista yleiskuvaa hyvin. Valokuvagallerian järjestäminen kronologisuuden sijaan aakkosjärjestykseen ihmetytti tuomaristoa. Gallerian etusivulle voisi tulevaisuutta varten luoda omat kansiot vaikka joka vuodelle, jotta ensimmäisellä sivulla ei olisi niin paljon selattavaa. Kuvatekstien lisääminen kuviin toisi kuviin lisäarvoa varsinkin niille, jotka eivät olleet mukana kyseisessä tapahtumassa.

Sivuston asettelu ja yleinen värimaailma on sopivan rauhallinen. Tosin yläbannerin väriliuku vihreästä siniseen on hieman psykedeelinen. Taustan varjostusten lisäksi olisi hyvä keksiä jotain muutakin pelkän valkoisen tilalle. Varsinkin suurilla laajakuvanäytöillä taustan valkoisuus on melko kolkkoa ja rasittaa silmiä tummempia värejä enemmän.

Jd'A:lla on lyhyt ja ytimekäs osoite, jolla pääsee käsiksi taulukkotaitolla toteutettuihin valideihin HTML-sivuihin jotka toimivat hyvin myös tekstiselaimilla. Myös sivuston metatiedot ovat kunnossa. Hauskasti nimetty johtajiston keskustelufoorumi on hyvä lisä sivuille, tosin foorumilta ei löytynyt linkkiä pääsivustolle palaamiseen.

Kymmenen parasta sivustoa

Kymmenen parasta lippukuntasivustoa
SijaLippukuntaYleisö-
äänet
Yleisö-
pisteet
Raadin
pisteet
Yhteis-
pisteet
Arvostelu
1. Korven Vaeltajat 29 8 43.15 51.15 Lue arvostelu
2. Jeanne d'Arc 48 10 38.95 48.95 Lue arvostelu
3. Kurikan Korvenkävijät 10 2 38.70 40.70 Lue arvostelu
4. Kuoreveden Kotkat 11 4 35.90 39.90 Lue arvostelu
5. Kalevan Karhut 9 0 39.20 39.20 Lue arvostelu
6. Vartiovuoren Tytöt 6 0 38.75 38.75 Lue arvostelu
7. Oulun Valppaat 12 6 30.50 36.50 Lue arvostelu
8. Turun Sinikotkat 0 0 36.00 36.00 Lue arvostelu
9. Susiveikot 2 0 35.40 35.40 Lue arvostelu
10. Maahiset 2 0 34.50 34.50 Lue arvostelu

Aikataulu

2.11.Ilmoittautuminen päättyy.
3.11.Äänestys alkaa.
30.11.Äänestys päättyy.
6.12.Tulokset julkistetaan.

Järjestäjä

Kilpailun järjestää tänä vuonna helsinkiläinen lippukunta Vartiovuoren Pojat ry. Kysymyksiä, palautetta ja kommentteja kisasivuista voi lähettää osoitteeseen sivukisa08@varpo.fi.

Kilpailua tukemassa

Künzi eräkeitinFiskars bannerRetki-lehti bannerOpaMuurikka